Αστυνομικός, της Ο.Π.Κ.Ε. Κοζάνης εκτός υπηρεσίας, εντόπισε 59χρονο ιατρό και 48χρονη ημεδαπή να προβαίνουν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην πόλη της Κοζάνης

Ο 59χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ιατρός, συνταγογραφούσε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις χορήγησης ψυχοτρόπων φαρμάκων, που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών

Συνολικά κατασχέθηκαν -3,9- γραμμάρια ηρωίνης, -56- ναρκωτικά δισκία, -6,4- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -1,2- γραμμάρια shisha και μία ψευδή ιατρική συνταγή

Συνελήφθησαν χθες (12-05-2023) τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της ιδίας Υπηρεσίας, ένας 59χρονος ημεδαπός και μία 48χρονη ημεδαπή, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα
, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικός της Ο.Π.Κ.Ε. Κοζάνης, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, εντόπισε τον 59χρονο στην Κοζάνη να παραλαμβάνει από την 48χρονη ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους -2,1- γραμμαρίων και ναρκωτική ουσία (shisha), συνολικού μικτού βάρους -1,2- γραμμαρίων. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και αστυνομικοί της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. Κοζάνης, όπου και τους συνέλαβαν.

Ακολούθως, σε έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από ανωτέρω αστυνομικούς και αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, στους προαναφερόμενους συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, εκτός των προαναφερόμενων ναρκωτικών ουσιών:
  • ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους -1,8- γραμμαρίων,
  • ψευδή ιατρική συνταγή χορήγησης ψυχοτρόπων φαρμάκων,
  • -56- δισκία χαπιών που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών και
  • θήκη καπνού με υπολείμματα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 59χρονου στην Κοζάνη, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -6,4- γραμμαρίων.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ιατρός, συνταγογράφησε ψευδή ιατρική συνταγή, προκειμένου η 48χρονη προμηθευτεί ψυχότροπες ουσίες, ενώ στο παρελθόν έχει εκδώσει κι άλλες ψευδείς ιατρικές συνταγές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.


bordernews.gr