Συνελήφθησαν δύο άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο (2) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα:

  • Πρώτες πρωινές ώρες χθες (12-05-2023), σε παράδρομο της Εγνατίας οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος, πλην όμως ο οδηγός του – 39χρονος ημεδαπός, δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Στη συνέχεια, εγκατέλειψε το όχημα σε χωράφι, στην περιοχή των Διαβατών και τράπηκε σε φυγή. Κατά την προσπάθεια του να διαφύγει και να κρυφτεί μεταξύ παραπήγματος και κτιρίου εγκλωβίστηκε και τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας τον απεγκλώβισαν, διαφυλάττοντας τη σωματική του ακεραιότητα.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν πέντε (5) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

  • Πρώτες πρωινές ώρες χθες (12-05-2023), στην περιοχή της Ξηροκρήνης, πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε έλεγχο σε αυτοκίνητο με οδηγό 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη, καθώς στο εσωτερικό του βρέθηκαν τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) εκ των οποίων στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.


bordernews.gr