Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην κατοχή και εμπορία κοκαΐνης και λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Συνελήφθησαν -4- μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητα κοκαΐνης και διάφορα καπνικά είδη

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην κατοχή και εμπορία κοκαΐνης και λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία, μεσημβρινές έως βραδινές ώρες της 25-5-2023 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν -4- μέλη της οργάνωσης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται έτερο μέλος.

Συγκεκριμένα
, συνελήφθησαν -3- ημεδαποί ηλικίας, 51, 55 και 63 ετών και 56χρονος αλλοδαπός, ως μέλη εγκληματικής ομάδας για –κατά περίπτωση- παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση κοκαΐνης και στην αποθήκευση, τυποποίηση και διοχέτευση λαθραίων καπνικών προϊόντων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Κατά την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματικό κύκλωμα με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών του.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος και ο 56χρονος ως διευθύνοντες- κατευθύνοντες, ήταν υπεύθυνοι για την ανεύρεση και προμήθεια των ναρκωτικών και των καπνικών προϊόντων, καθώς και για την ανεύρεση πελατών, με άμεσους συνεργάτες τους.

Ο 51χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση, τη φύλαξη και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών και των καπνικών ειδών, ενώ ο 63χρονος με την αποθήκευση και φύλαξη των καπνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της ίδια επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Ταύρου, του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -700- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -5.510- πούρα και -3.460- τσιγάρα,
  • -513- συσκευασίες καπνού,
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • -2- αυτοκίνητα,
  • το χρηματικό ποσό των -2.750- ευρώ και
  • -20- κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr