Συνελήφθησαν στην πόλη του Βόλου -2- ημεδαποί που έθεταν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα σε καταστήματα της πόλης

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -1.550- ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (07-05-2023) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Ειδικότερα
, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για θέση σε κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων από τους δράστες, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή τους
, καθώς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -1.450- ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ &
  • το χρηματικό ποσό των -1.040- ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.
Όπως προέκυψε, χθες το μεσημέρι, οι δράστες αποπειράθηκαν να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστό χαρτονόμισμα σε κατάστημα καφέ της πόλης του Βόλου, ενώ προχθές (06-05-2023) το βράδυ έθεσαν σε κυκλοφορία δύο πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ σε ομοειδή καταστήματα της πόλης, τα οποία, αφού προσκομίστηκαν από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.


bordernews.gr