Ο δράστης δεν μπόρεσε ούτε στο Εφετείο να δώσει μία σαφή απάντηση, πέφτοντας σε αντιφάσεις


Τον Αύγουστο του 2020 ένας αστυνομικός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού με σιδερολοστό από αγρότη στους Παξούς. Το θύμα -εν ενεργεία αστυνομικός εκτός υπηρεσίας- περπατούσε με πολιτικά συνοδευόμενος από δύο νεαρές γυναίκες – συναδέλφους του αστυνομικούς, στην παραλιακή οδό του Γαΐου Παξών, όταν δέχτηκε απρόκλητα πισώπλατη επίθεση από τον σεσημασμένο στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και άλλα αδικήματα αγρότη, αλβανικής καταγωγής, μόνιμο κάτοικο Αντίπαξων. Ο αγρότης του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, τα οποία στην κυριολεξία τον παραμόρφωσαν, αφήνοντας τον σε κώμα.

Ο δράστης, ο οποίος λίγε μέρες μετά την πράξη του συνελήφθη και έκτοτε βρίσκεται στις φυλακές Ιωαννίνων, δεν μπόρεσε ούτε στο Εφετείο να δώσει μία σαφή απάντηση, ούτε βέβαια να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, πέφτοντας σε αντιφάσεις και ερχόμενος σε αντίθεση ακόμα και με τους μάρτυρες υπεράσπισης, και έτσι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κέρκυρας διατήρησε την πρωτόδικη ποινή, καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη οκτώ ετών, για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή εξακοσίων ευρώ για την πράξη της παράνομης οπλοφορίας και σε φυλάκιση ενός έτους για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές.



Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση στο Δικαστήριο του θύματος της επίθεσης – αστυνομικού, βραβευμένου πολλές φορές στο παρελθόν με επαίνους και εύφημες μνείες, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «μου επιτέθηκε χωρίς καν να τον ξέρω ή να του έχω κάνει κάτι, και μου κατέστρεψε κυριολεκτικά τη ζωή. Αναγκάστηκα να υποβληθώ σε δεκάδες χειρουργεία, χωρίς και πάλι να μπορέσω έως σήμερα να επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν πριν, αφού ακόμα έχω θέματα με την υγεία μου και θα είμαι για μία ζωή ανάπηρος από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκα».

Μιλώντας στο protothema.gr ο Δικηγόρος του Αστυνομικού κ. Ανδρέας Ταγαράκης, δήλωσε ότι «το γεγονός ότι δεν μειώθηκε η ποινή στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο είναι μία ηθική δικαίωση για τον Εντολέα μου, που υπήρξε το θύμα μίας τόσο άδικης και απρόκλητης επίθεσης, και παράλληλα εξασφαλίζει ότι ο δράστης θα παραμείνει στη φυλακή, αφού στο Δικαστήριο ακούστηκε η άποψη ότι “είναι δημόσιος κίνδυνος” αν αφεθεί ελεύθερος. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και η κατάθεση αγωγής αποζημίωσης, που θα αποβλέπει επίσης πρωτίστως στην χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη το θύμα της επίθεσης».

ΠΗΓΗ   protothema.gr