Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 71χρονος

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο

Κατασχέθηκαν -16- δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από -185- γραμμάρια κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγρόκτημα τοπικής κοινότητας του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη προχθές (28.6.2023) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, 71χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, που περιλαμβάνει ακόμη έναν 43χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, προχθές (28.6.2023) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκαν, σε -2- ειδικά διαμορφωμένους χώρους, να καλλιεργούνται στο έδαφος -6- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,10- μέτρων, περίπου και εντός γλαστρών -10- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -80- εκατοστών, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.


Επιπλέον, διαπιστώθηκε να έχουν συγκομίσει προσφάτως ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -188- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν δύο (2) ημεδαποί, ο 71χρονος συλληφθείς, μαζί με τον 43χρονο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.


bordernews.gr