Κατασχέθηκαν μέσα σε κοιλοδοκούς από δύο κοντέινερς με μπανάνες που έφτασαν από Εκουαδόρ - Η υπόθεση συνδέεται με τις δέκα συλλήψεις του Μαΐου και τα πρώτα 105 κιλά

Ποσότητα 160,5 κιλών κοκαΐνης κατέσχεσε το μεσημέρι η δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς από δύο κοντέινερς με μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ.

Τα φορτία συνδέονται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε στα μέσα του προηγούμενου μήνα και συνοδεύτηκαν με δέκα συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και 68χρονος γιατρός, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων. Οι εννέα εκ των συλληφθέντων έχουν οδηγηθεί στις φυλακές.

Οι αστυνομικοί του τμήματος γενικών υποθέσεων της δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DEA είχαν πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και άλλα φορτία με κοκαΐνη κατευθύνονται στο λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τα συγκεκριμένα δύο κοντέινερς είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια με το κοντέινερ που περιείχε τα 105 κιλά κοκαΐνης του Μαΐου. Μάλιστα οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσαν την εξιχνίαση της υπόθεσης, επαναλαμβάνοντας τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και την αμερικανική DEA. Οι αστυνομικοί εδώ και μέρες ήταν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να παραληφθεί το φορτίο, χωρίς όμως να πλησιάσει κανείς.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναμένεται μετά την κατάσχεση της ποσότητας να στείλει τα νέα στοιχεία στην ανακρίτρια για να συμπληρωθεί η δικογραφία που ήδη έχει σχηματιστεί για τα 105 κιλά κοκαΐνης. Ενδεχομένως μάλιστα οι κατηγορούμενοι να κληθούν εκ νέου να απολογηθούν και γι’ αυτές τις ποσότητες.

ΠΗΓΗ   voria.gr