Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός που διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών σε διάφορες χώρες υποστηρίζοντας τη διεθνή δράση κυκλώματος

Κατασχέθηκε πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων

Συνελήφθη, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (26-6-2023) στην Κυψέλη, 40χρονος αλλοδαπός μέλος κυκλώματος πλαστογραφίας και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με τη Europol, αποκαλύφθηκε η διεθνής δράση κυκλώματος πλαστογραφίας και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, με σκοπό την παράνομη προώθηση μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς, ως βασικό μέλος του κυκλώματος, προέβαινε στη διακίνηση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων ή πλαστών, με τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κύκλωμα φέρεται πως από την παράνομη δράση του αποκόμιζε χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από -400- έως -1200- ευρώ ανά ταξιδιωτικό έγγραφο, ανάλογα με το είδος του και τη χώρα προέλευσης.

Ανωτέρω αστυνομικοί έπειτα από ενδελεχή έρευνα εντόπισαν τον 40χρονο κατά τη μετάβασή του σε ταχυδρομικό κατάστημα προκειμένου να ταχυδρομήσει φάκελο με προορισμό τη Γερμανία, ο οποίος περιείχε μία άδεια ικανότητας οδήγησης Γερμανίας, αμφιβόλου γνησιότητας.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -10- δελτία ταυτότητας (Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου),
  • -6- άδειες ικανότητας οδήγησης (Ιταλίας, Ελλάδας, Γερμανίας)
  • -4- άδειες διαμονής (Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας Πορτογαλίας),
  • διαβατήριο Αλγερίας
  • συσκευή ανίχνευσης UV,
  • κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr