Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (1/2-6-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, πέντε διακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε περιοχές του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τρεις διακινητές, διότι εντόπισαν αρχικά τον έναν ημεδαπό να μεταφέρει σε προκαθορισμένο σημείο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο παρέλαβε στη συνέχεια ο ένας αλλοδαπός διακινητής μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ όπως προέκυψε ο δεύτερος αλλοδαπός ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.


Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση,το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.


Στη τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.


Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγήθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.


bordernews.gr