Συνελήφθη ημεδαπός στη Χίο, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους -778- γραμμαρίων περίπου

Συνελήφθη, σήμερα (08-06-2023) στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο συλληφθείς σε δασική τοποθεσία στην περιοχή του Δαφνώνα στη Χίο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -100- γραμμαρίων περίπου.

Στην ίδια τοποθεσία εντοπίστηκε σημείο (καβάτζα), όπου ο δράστης είχε αποκρύψει μέσα σε βαρέλι το οποίο ήταν θαμμένο στο έδαφος, δέκα (10) νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -500- γραμμαρίων περίπου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν επίσης, επτά (7) νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -178- γραμμαρίων περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των -1.800- ευρώ.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, οι ναρκωτικές ουσίες προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι ανευρεθείσες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας προερχόταν από πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ο δράστης, κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου.


bordernews.gr