Επεισόδια ξέσπασαν σε καμπ όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες Μουτζαχεντίν του Λαού του Ιράν (MEK) που βρίσκεται κοντά στο Δυρράχιο στην Αλβανία.

Πολυάριθμες δυνάμεις της Κρατικής Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων RENEA, έχουν αποβιβαστεί για πρώτη φορά στο στρατόπεδο των ΜΕΚ στη Μάντζα του Δυρραχίου, όπου στεγάζονται μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης.

H εντολή παρέμβασης δόθηκε από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος μετά από υποψίες για τρομοκρατία και κυβερνοεπιθέσεις.

Δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου αναφέρουν ότι μέσα στον καταυλισμό Ιρανών στη Μάντζα, η αστυνομία έχει βρει κάποιους διακομιστές μέσω των οποίων παραβιάστηκαν ιστοσελίδες. Σκοπός του ελέγχου ήταν η κατάσχεση αυτών των συσκευών. Μέσα στον καταυλισμό είχε δημιουργηθεί, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, κέντρο χάκερ με το οποίο πραγματοποιούσαν κυβερνοεπιθέσεις σε ξένα ιδρύματα.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, λόγω της αντίστασης των κατοίκων, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του στρατοπέδου Ashraf, Shahriar Kia, είπε ότι ένας από τους κατοίκους κατέληξε λόγω αναπνευστικών προβλημάτων ενώ 36 τραυματίστηκαν.

Πηγή epiruspost.gr