Σύλληψη δύο ατόμων στην Πτολεμαΐδα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν συνολικά -2- κιλά και -900- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και -1100- αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν προχθές(30-06-2023) στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 31χρονος αλλοδαπός και 39χρονη αλλοδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί έρευνες στην οικία του 31χρονου στην Πτολεμαΐδα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -850- πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας της 39χρονης, στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -250- πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας και -58- συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρος -2- κιλών και -900- γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν :

  • -1100- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας και
  • -58- συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -2- κιλών και -900- γραμμαρίων.
Ανωτέρω ποσότητες αδασμολόγητου καπνού και αφορολόγητων πακέτων τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας.

Προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


bordernews.gr