Συνελήφθησαν στις Σέρρες 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Σε οχήματα που οδηγούσαν μετέφεραν συνολικά 32 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 6 ανήλικοι

Συνελήφθησαν χθες (7 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχές των Σερρών, 2 αλλοδαποί άνδρες σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις, για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών.

Στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης, εντοπίστηκε όχημα που οδηγούσε αλλοδαπός άνδρας και σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο όχημα 22 αλλοδαπούς από τους οποίους οι 5 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής


Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εντοπίστηκε όχημα που οδηγούσε αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να εμβολίσει το υπηρεσιακό όχημα με σκοπό να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε άμεσα το όχημά του και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε επιβιβάσει και μετέφερε στο όχημα 10 αλλοδαπούς, εκ των οποίων ένας ανήλικος, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Κατασχέθηκαν τα δύο παραπάνω οχήματα που χρησιμοποίησαν, ενώ διαπιστώθηκε ότι το όχημα της πρώτης περίπτωσης είχε κλαπεί στην Ρουμανία. Επίσης κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των οδηγών.

Οι συλληφθέντες
, με τις κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


bordernews.gr