Στην σύλληψη ενός 29χρονου Τούρκου διακινητή μεταναστών προχώρησαν χθες οι λιμενικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Ο 29χρονος φέρεται να μετέφερε στην Ρόδο 16 πολίτες τρίτης χώρας.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της 19ης Ιουλίου 2023 σκάφος του Λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου ταχύπλοο σκάφος το οποίο εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς την παραλία των Κρητικών.

Το σκάφος δεν συμμορφώθηκε σε φωτεινά και ηχητικά σήματα του σκάφους του Λιμενικού και ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσπαθώντας να διαφύγει.

Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους συνέχισε να μην συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις του Λιμενικού και το πλήρωμα προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Εντός αυτού επέβαιναν ο ανωτέρω συλληφθείς ως κυβερνήτης- χειριστής, καθώς και 16 παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα.

Αφού διαπιστώθηκε ότι όλα τα άτομα είναι καλά στην υγεία τους ξεκίνησε η μεταφορά τους στο Κ.Λ. Ρόδου όπου και παραδόθηκαν σε στελέχη του Γρ. Ασφαλείας.

Το ταχύπλοο σκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στο νέο Καρνάγιο Ρόδου, κατασχέθηκε και ορίστηκε μεσεγγυούχος για την φύλαξή του.

Από ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις αναγνωρίστηκε ο ανωτέρω συλληφθείς ως ο κυβερνήτης του ταχυπλόου σκάφους, ενώ και ο ίδιος παραδέχτηκε την ιδιότητά του και την πράξη του.



 

 ΠΗΓΗ     dimokratiki.gr