Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων για την προώθηση μεταναστών από την Ελλάδα προς άλλες χώρες

Εντοπίστηκε άτυπος ξενώνας στην περιοχή των Πατησίων

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 28-6-2023 στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 33χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση διαμονής τρίτων προσώπων και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για τη δράση του κατηγορουμένου στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών έγγραφων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη παράνομη προώθηση μεταναστών από την Ελλάδα προς έτερες Ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία στην περιοχή των Πατησίων, την οποία είχε διαμορφώσει κατάλληλα ο κατηγορούμενος ώστε να λειτουργεί ως «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών.

Εντός της οικίας ο συλληφθείς είχε τοποθετήσει διώροφα κρεβάτια ώστε να αποκρύπτει αλλοδαπούς που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, έναντι του ποσού των -100- ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, εντοπίστηκε εντός του «ξενώνα» 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής και διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • -3- διαβατήρια (Ελλάδας, Καμερούν, Τόνγκο)
  • δελτίο αιτήσαντος ασύλου,
  • άδεια διαμονής δικαιούχου διεθνή προστασία,
  • ταυτότητα Γαλλίας,
  • το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


bordernews.gr