Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Κομοτηνή και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού στην Καβάλα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες


Οι δράστες με τη βοήθεια συνεργών τους, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού προσώπου σε ατύχημα εξαπάτησαν 3 ηλικιωμένους

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας Κομοτηνής και Καβάλας, επτά υποθέσεις απατών εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και τέσσερις απόπειρες, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ημεδαπών σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας.

Συνελήφθησαν την 11-7-2023 το μεσημέρι στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τα στοιχεία ενός αλλοδαπού δράστη σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Αναλυτικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες (11-7-2023) το πρωί άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή στην Κομοτηνή και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, επιχείρησε να την πείσει να εναποθέσει σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Η ημεδαπή αντιλαμβανόμενη την σε βάρος της απάτη ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να οργανωθεί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί δράστες – μέλη συμμορίας, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο παραπάνω σημείο για την παραλαβή των χρημάτων όπου και συνελήφθησαν, αντιστεκόμενος ο ένας εξ΄ αυτών κατά τη σύλληψή του.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία επιχείρησαν το ίδιο πρωί στην πόλη και σε οικισμό της Κομοτηνής να εξαπατήσουν ακόμη τρεις ημεδαπούς, εκ των οποίων οι δύο ηλικιωμένοι, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ επιπλέον την 6-7-2023 το πρωί εξαπάτησαν στην Ξάνθη μία ηλικιωμένη αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ και 40 χρυσές λίρες.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στη δικαιούχο του, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι το οποίο ανευρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 23 και 26-6-2023 το απόγευμα στην Καβάλα, τρεις τουλάχιστον άγνωστοι δράστες ενεργώντας από κοινού, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με δύο ηλικιωμένους και χρησιμοποιώντας την ανωτέρω μεθοδολογία κατάφεραν να τους πείσουν να παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 700 και των 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

Έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού δράστη, ο οποίος όπως προέκυψε παρέλαβε τα χρήματα από τους ανωτέρω παθόντες, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από τα Τμήματα Ασφάλειας Κομοτηνής και Καβάλας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των ανωτέρω δραστών.

ΠΗΓΗ   xanthinea.gr