Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού στη Λάρισα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα, άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος τον γιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, τον έπεισε και τοποθέτησε -45.000- ευρώ σε σακούλα, την οποία παρέλαβε ο αλλοδαπός δράστης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 22-06-2023 το μεσημέρι, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένο ημεδαπό, προσποιούμενος τον γιατρό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, του ζήτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ο ηλικιωμένος άνδρας πείστηκε και καθ’ υπόδειξη του προαναφερόμενου, τοποθέτησε το χρηματικό ποσό των -45.000- ευρώ σε σακούλα και ακολούθως, την παρέδωσε στον αλλοδαπό δράστη, στην είσοδο της οικίας του στη Λάρισα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνιστά:
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

bordernews.gr