Για την στιγμή που βούτηξε στη θάλασσα να σώσει έναν 57χρονο που είχε πέσει στο Θερμαϊκό με σκοπό να αυτοκτονήσει μίλησε ο ανθυπαστυνόμος Παναγιώτης Μπατσακρίνος

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφός του αψήφισαν τις απειλές του 57χρονου που τους έλεγε «μην πλησιάζετε, θα σας πάρω μαζί μου».

Ο ανθυπαστυνόμος Παναγιώτης Μπατσακρίνος, ο οποίος ήταν υπηρεσία από την Τροχαία στην ευρύτερη περιοχή είπε αρχικά στον Alpha ότι «ενώ ήμουν υπηρεσία ήρθε ένας πολίτης έντρομος και μου είπε ότι λίγο πιο κάτω έχει πέσει άνθρωπος στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει».«Μου είπαν ότι είχε δέσει τα πόδια του και είχε πάρει φάρμακα. Όταν έφτασα είδα ότι ήταν σε μια κατάσταση που πνιγόταν ενώ είχε βάλει και χειρουργικές μάσκες στο πρόσωπό του για να μην αναπνέει» συνέχισε την περιγραφή ο ανθυπαστυνόμος.

Όταν τον πλησίασαν με τον συνάδελφό του από την ομάδα ΔΙΑΣ διαπίστωσαν ότι ήταν «αρκετά αντιδραστικός, και δεν ήθελε να σωθεί». «Μας έλεγε “μην πλησιάζετε, θα σας πάρω μαζί μου”. Αλλά εμείς με κόπο τον βγάλαμε γιατί είναι δύσκολο να σώσεις κάποιον όταν δεν θέλει να σωθεί» πρόσθεσε ο ανθυπαστυνόμος.

Αφού, τελικά, έφτασαν κοντά στο ντεκ τότε άλλοι συνάδελφοί τους έριξαν σκοινί «για να τον τραβήξουμε έξω» και τότε «διαπιστώσαμε ότι τα πόδια του ήταν δεμένα αλλά δώξα τω Θεώ σώθηκε».

Ερωτηθείς τι είπαν στον 57χρονο με τον συνάδελφό του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, ο άνδρας της ΕΛΑΣ είπε ότι «του είπαμε πως ό,τι πρόβλημα και να έχεις αυτή δεν είναι λύση. Σήμερα υπάρχουν πολλές υπηρεσίες για να σε βοηθήσουν. Του είπαμε ότι κι εμείς μόλις σε βγάλουμε θα πάμε μαζί σου κάπου, δεν θα σε βγάλουμε και θα σε αφήσουμε, σίγουρα η λύση δεν είναι να αυτοκτονήσεις».ΠΗΓΗ   thestival.gr