Συνελήφθησαν δύο άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών συνέλαβαν κατά το τελευταίο 24ωρο δύο άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

  • Μεσημβρινές ώρες χθες, στην Εγνατία Οδό (ύψος Κερδυλλίων) εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σε σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίσθηκαν 3 μεταφερόμενοι αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής προ λίγων ημερών.
  • Βραδινές ώρες χθες, στην Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά-Σερρών (ύψος Σοχού), πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης σε ΙΧΕ αυτοκίνητο με οδηγό 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αφού αρχικά ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή του αντίσταση. Στο όχημα εντοπίσθηκαν τρεις μεταφερόμενοι αλλοδαποί, εκ των οποίων ένα ανήλικο, που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr