Στην άτυπη σύνοδο στην Ισπανία, ο κ. Μηταράκης θα προτείνει να προσκληθούν στην κανονική σύνοδο, Τουρκία, Τυνησία και Αλγερία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτσιγιές.

Υποδεχόμενος τον Ερτσιγιές, ο Έλληνας υπουργός είπε, ότι προσβλέπει στην καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν νεοεκλεγμένες κυβερνήσεις, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ενός θετικού και εποικοδομητικού κλίματος προς όφελος των δύο λαών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναθερμαίνεται η πιθανότητα τριμερούς συνάντησης στον Έβρο, ανάμεσα σε Τουρκία, Ελλάδα και Βουλγαρία για το μεταναστευτικό. Αυτή η συνάντηση επρόκειτο να γίνει πριν από κάποιους μήνες, αλλά είχε αναβληθεί λόγω του σεισμού και των εκλογών στην Τουρκία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου υπουργών εσωτερικών στην Ισπανία στις 19 Ιουλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα προτείνει να προσκληθούν στην κανονική σύνοδο, Τουρκία, Τυνησία και Αλγερία, προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

ΠΗΓΗ   thetoc.gr