«Η συγκίνηση στο Κέντρο Επιχειρήσεων ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίσαμε εάν όλα πάνε καλά να κάνουμε πρόταση στους γονείς να βαφτίσουμε εμείς το παιδάκι»


Πολύτιμη στάθηκε η συνδρομή της ΕΛΑΣ για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά ενός νεογέννητου βρέφους από την Πτολεμαΐδα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, «η συγκίνηση στο Κέντρο Επιχειρήσεων ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίσαμε εάν όλα πάνε καλά να κάνουμε πρόταση στους γονείς να βαφτίσουμε εμείς το παιδάκι».

Το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και αμέσως κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, προκειμένου αυτό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Με τη συνδρομή των πληρωμάτων περιπολικών και δικυκλιστών αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης το νεογέννητο μωρό έφτασε σε 24 λεπτά από το Κλειδί στο νοσοκομείο της πόλης για να λάβει τη φροντίδα που χρειαζόταν.

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Μας ήρθε ειδοποίηση πως έρχεται ασθενοφόρο με επείγον περιστατικό που αφορούσε ένα βρέφος μόλις μίας ώρας. Μας βοήθησε το γεγονός πως δεν είχε πολύ κίνηση στον δρόμο. Τα εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν τα διόδια Μαλγάρων και Ωραιοκάστρου. Σε μία συνεργασία με τους υπαλλήλους των διοδίων, κρατήσαμε ανοιχτή τη δεξιά λωρίδα για 3 λεπτά, και υπήρχε απαγορευτικό στο κοινό για να μην περνάνε απρόσκοπτα. Το σύνολο των αστυνομικών που είχαν διατεθεί, φρόντισαν ώστε σε χρόνο ρεκόρ να έχουμε την άφιξη», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, είπε πως δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από ένα άλλο περιστατικό, όπου ένωσαν τις φωνές τους για ένα 6χρονο παιδάκι και φώναζαν «Είμαστε μαζί σου». Σήμερα, το παιδί είναι με την οικογένειά του και είναι καλά.

«Θέλω να ελπίζω πως ενώνοντας τις φωνές μας θα μας ακούσει και θα αντέξει. Η συγκίνηση στο Κέντρο Επιχειρήσεων ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίσαμε εάν όλα πάνε καλά να κάνουμε πρόταση στους γονείς να βαφτίσουμε εμείς το παιδάκι. Σε μία επικοινωνία που είχα με το πατέρα μου είπε πως το θετικό είναι πως το παιδί έχει ελπίδες. Επειδή τις τελευταίες ημέρες για τους συναδέλφους του Πολεμικού Ναυτικού ακούστηκαν πολλά, εμένα με πονούσε και ήθελα να πω στον κόσμο πως το μέλημά μας είναι πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή και δεν μπορούν να καταδικάζουν από τον καναπέ», πρόσθεσε.

Πηγή voria.gr