Τρία περιστατικά με εντοπισμό και διάσωση μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου σημειώθηκαν χθες Παρασκευή 14 Ιουλίου. Συνολικά εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν από το Λιμενικό 33 άτομα, ενώ στο ένα περιστατικό συνελήφθη ένας 43χρονος, ως διακινητής. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού:

Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα 11 μεταναστών, προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής λιμενικοί στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για λέμβο σε πιθανή δυσχερή θέση στην περιοχή. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τα οποία εντόπισαν πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με 11 επιβαίνοντες (5 άνδρες και 6 γυναίκες), τους οποίους και περισυνέλεξαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη νέα μαρίνα Ρόδου

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 12 μεταναστών προχώρησαν την ίδια μέρα λιμενικοί στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου. 

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ακυβέρνητη πνευστή ταχύπλοη λέμβο, με 12 επιβαίνοντες (10 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο), τους οποίους και περισυνέλεξε. Τρεις από αυτούς αποβιβάστηκαν στο λιμένα Κολυμπιών Ρόδου, όπου μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ οι υπόλοιποι 9 μεταφέρθηκαν στο νέο καρνάγιο Ρόδου.



Πρωινές ώρες της Παρασκευής περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου, το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Αρχαίας Κάμειρου Ρόδου. 

Ο χειριστής του σκάφους, δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να το εμβολίσει και να προσεγγίσει τη στεριά. Ακολούθησε καταδίωξη και το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου. 

Ο χειριστής και οι 10 μετανάστες επιβαίνοντες (7 άνδρες -2 γυναίκες και 1 ανήλικος) του ταχύπλοου περισυλλέχθηκαν από τους Λιμενικούς και μεταφέρθηκαν στη νέα μαρίνα Ρόδου, όπου οι μετανάστες υπέδειξαν τον 43χρονο ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 43χρονος διακινητής.


ΠΗΓΗ   efsyn.gr