Συνελήφθη αλλοδαπός στη Χίο, κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπών

Συνελήφθη, προχθές (10-07-2023) στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου με τη συνδρομή συνοριακών φυλάκων του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο συλληφθείς, πρώτες πρωινές ώρες χθες, μπήκε σε κατάστημα – επιχείρηση στην περιοχή του Δαφνώνα στη Χίο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -530- ευρώ.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο δράστης, βραδινές ώρες της 05/06-07-2023, μπήκε σε οικία ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Χίου και αφαίρεσε ρολόι και γυαλιά ηλίου.

Στο πλαίσιο των ερευνών
βρέθηκαν στην κατοχή του αλλοδαπού και κατασχέθηκαν, το παραπάνω χρηματικό ποσό, τα γυαλιά ηλίου και το ρολόι.

Κατά την προανακριτική διαδικασία κατασχέθηκαν επίσης φακός, καπέλο και κάλτσες, που όπως διακριβώθηκε χρησιμοποίησε ο δράστης κατά το χρόνο διάπραξης της κλοπής στην επιχείρηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει επίσης παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθόσον στερούταν των απαιτούμενων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.


bordernews.gr