Εντοπίστηκαν στην παραλία Βυθούρη 35 αλλοδαποί οι οποίοι πρόκειται να παραδοθούν στο Α.Τ. Χαλκίδας για εφαρμογή του μέτρου της διοικητικής απέλασης.

Μηχανοκίνητο σκάφος, μήκους 15μ., με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο απομακρυνόταν προς την ανοιχτή θάλασσα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή Βυθούρη της Εύβοιας οι λιμενικοί, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση με τις λιμενικές Αρχές Κύμης – Χαλκίδας και Βόλου

Το σκάφος ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή και δεύτερου περιπολικού και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες διακινητές, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 5 του Ν.4251/2014.

Το εν λόγω σκάφος μεταφέρθηκε στον λιμένα Κύμης όπου και κατασχέθηκε.Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Παράλληλα εντοπίστηκαν στην παραλία Βυθούρη της Εύβοιας 35 αλλοδαποί οι οποίοι πρόκειται να παραδοθούν στο Α.Τ. Χαλκίδας για εφαρμογή του μέτρου της διοικητικής απέλασης.

Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ., σε συνεργασία με τη λιμενική Αρχή Κύμης, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των δυο συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.


Πηγή naftemporiki.gr