Πρόκειται για 69χρονη στο χωριό Κυριακή Σουφλίου
-Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αρχικά σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω του σοκ, αλλά σήμερα η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε
-Οι λαθρομετανάστες αφαίρεσαν την χρυσή αλυσίδα, αλλά δεν… άγγιξαν τον σταυρό, ίσως επειδή είναι φανατικοί μουσουλμάνοι


Τρόμος και εφιάλτης για μια ηλικιωμένη στο χωριό Κυριακή του Έβρου, όταν δυο νεαροί λαθρομετανάστες μπήκαν στο σπίτι της τις πρωινές ώρες χθες Κυριακή και αφού την έδεσαν, στη συνέχεια την λήστεψαν.

Η 69χρονη (γεννήθηκε το 1954) που έμενε μόνη της στο σπίτι, έπαθε σοκ και νοσηλεύεται από χθες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς του Α.Τ.Σουφλίου και τις Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι δυο λαθρομετανάστες μπήκαν στο σπίτι από το ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας και αφού την ακινητοποίησαν την έδεσαν με καλώδιο και σχοινιά που βρήκαν στο σπίτι. Παράλληλα για να μην φωνάζει της έκλεισαν το στόμα με μονωτική ταινία.

Κι ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα έτρεμε ολόκληρη αφού φοβόταν για την ζωή της, αυτοί άνοιξαν το ψυγείο και με όλη την… ησυχία τους κάθισαν και έφαγαν. Το μαρτύριο και ο εφιάλτης της κράτησαν περίπου 5 ώρες και όταν αποφάσισαν τελικά οι δυο νεαροί λαθρομετανάστες να φύγουν, της πήραν χρήματα που είχε στο σπίτι, το κινητό τηλέφωνο και της αφαίρεσαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό, χωρίς όμως να πάρουν τον σταυρό. Ούτε καν τον… άγγιξαν, δείγμα ίσως ότι πρόκειται για φανατικούς μουσουλμάνους.

Αφού με κόπο κατάφερε τελικά να λυθεί η 69χρονη, τηλεφώνησε σε συγγενικό της πρόσωπο που είναι αστυνομικός που αυτός ενημέρωσε τους συναδέρφους του στο Α.Τ.Σουφλίου. Η ίδια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου αρχικά λόγω του τεράστιου σοκ η υγεία της δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά τις τελευταίες ώρες φαίνεται να σταθεροποιήθηκε.

Χθες η Συνοριοφυλακή και γενικότερα η Αστυνομία τους αναζήτησε στην περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα. Άφησαν πάντως πολλά αποτυπώ ματα στο σπίτι, αφού κάθισαν πέντε ώρες περίπου και έφαγαν, οπότε αν συλληφθούν στη συνέχεια σε κάποιο σημείο της Ελλάδας, μπορεί να ταυτοποιηθούν. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης έγινε αρχικά προσπάθεια το θέμα να κρατηθεί μυστικό, αλλά σήμερα που συντάχθηκε και το δελτίο Τύπου για να σταλεί στην έδρα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, διέρρευσε στα τοπικά ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ   evros-news.gr