Με τη γνώριμη τακτική, αλλοδαπός προσπάθησε να βγάλει εκτός συνόρων μία BMW σειρά 8 Gran Coupe αξίας περίπου 160.000 ευρώ από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου.

Ο αλλοδαπός οδηγώντας την πολυτελή 8άρα, έφτασε αργά το βράδυ στο με σκοπό να περάσει το αυτοκίνητο στην Τουρκία.

Ήλπιζε ότι δε θα γινόταν έλεγχος αλλά…

Κατά τον έλεγχο λοιπόν διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας ήταν πλαστές, ο αριθμός πλαισίου του παραποιημένος και τελικά διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν και κλεμμένο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου, με τη συνδρομή αξιωματούχων της Frontex, συνέλαβαν τον αλλοδαπό ο οποίος αρχικά κατηγορήθηκε για πλαστογραφία. Το όχημα, οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.Το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθεί από πού είχε κλαπεί το αυτοκίνητο και να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώστε πως BMW Σειρα 8 Grand Coupe έχουν πουληθεί ελάχιστα στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο διέθετε diesel κινητήρα 3.000 κυβικών απόδοσης 340 ίππων που επιπρόσθετα διαθέτει και ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V.

Η συγκεκριμένη τακτική, της κλοπής αυτοκινήτων (κυρίως πολυτελών) στα οποία βγάζουν πλαστές πινακίδες, παραποιούν τον αριθμό πλαισίου και τα πουλάνε σε πελάτες-θύματα στο εξωτερικό, σε πολύ χαμηλότερες τιμές, είναι γνωστή στις αρχές.


ΠΗΓΗ    evros-news.gr