Η Πολωνία θα στείλει 500 αστυνομικούς στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα ο πολωνός υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι. Η Πολωνική Συνοριοφυλακή ανακοίνωσε σήμερα πως 187 άνθρωποι προσπάθησαν χθες, Σάββατο, να περάσουν παράνομα στην Πολωνία από τη Λευκορωσία.

«Εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης στα σύνορα με τη Λευκορωσία, αποφάσισα να ενισχύσω τις δυνάμεις μας με 500 πολωνούς αστυνομικούς από μονάδες πρόληψης του εγκλήματος και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», έγραψε ο Καμίνσκι στο Twitter.

«Θα ενωθούν με τους 5.000 συνοριοφύλακες και τους 2.000 στρατιώτες που φρουρούν την ασφάλεια των συνόρων», πρόσθεσε ο πολωνός υπουργός.

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών η Βαρσοβία είχε εκφράσει έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι δυνάμεις της ρωσικής μισθοφορικής Wagner που βρίσκονται τώρα στη Λευκορωσία να επιχειρήσουν εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ωθώντας μαζικά μετανάστες από την Αφρική προς την Πολωνία, αποσκοπώντας σε αποσταθεροποίηση σε ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

Μεγάλη επιχείρηση εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού είχε οργανώσει και εκτελέσει ο δικτάτορας της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, το 2021, με χιλιάδες μετανάστες στη συνοριογραμμή με την Πολωνία.

Πηγή blogger.com