Συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Λασίθι

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1 κιλό κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, το χρηματικό ποσό των 880 ευρώ και ζυγαριά ακριβείας

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 55,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και κινητό τηλέφωνο

Συνελήφθησαν χθες (07.08.2023) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, τρείς ημεδαποί (1 άνδρας και 2 γυναίκες) κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ημεδαπή κατά τον χρόνο που εξερχόταν από γραφείο ταχυμεταφοράς δεμάτων, έχοντας στην κατοχή της ένα δέμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε περιείχε ποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτα συνολικού βάρους 1 κιλό και 82,3 γραμμαρίων.

Πλησίον του σημείου, εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου ανέμενε για να την παραλάβει ο ημεδαπός, ενώ σε έλεγχο που του διενεργήθηκε ανευρέθηκε το χρηματικό ποσό των οχτακόσιων ογδόντα ευρώ (880) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα στην κοινή οικία των ημεδαπών γυναικών, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 55,5 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τμήματα δενδρυλλίου κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.


bordernews.gr