Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τη Δευτέρα (28/8) το Νόμο Έβρου για να ενημερωθεί για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς των προηγούμενων ημερών στη Θράκη που έπληξε και το Νομό Ροδόπης.

Μετά από πρόσκληση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου συνέχισε την περιοδεία του στο Νομό Ροδόπης συνοδευόμενος από το υπηρεσιακό του επιτελείο.Επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα και το Σταθμό Συνοριοφυλάκων του Δήμου Ιάσμου, το Σταθμό Συνοριοφυλάκων των Σαπών καθώς και τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

Στις συναντήσεις, ο Υπουργός ενημερώθηκε από τις μάχιμες ομάδες για τα προβλήματα της περιοχής, για τις κινήσεις των λαθροδιακινητών και τους τρόπους που αυτοί μετέρχονται, είτε στα ορεινά μονοπάτια, είτε στην Εγνατία Οδό, όπου προκάλεσαν απανωτά ατυχήματα μπαίνοντας στην αντίθετη πορεία.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στις νέες ροές μεταναστών που διέρχονται τα ορεινά μονοπάτια της Ροδόπης παρακάμπτοντας τον φράχτη του Έβρου και αναφέρθηκαν οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για να προστατευθεί αποτελεσματικότερα η περιοχή, να φυλαχτούν τα σύνορα και να αποφευχθούν φαινόμενα αυτοδικίας.

Συγκεκριμένα, έξω από τις επιχειρησιακές επισημάνσεις που έκαναν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής, ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό, παλιό του συνεργάτη στη ΟΝΝΕΔ και φίλο του, Γιάννη Οικονόμου και διασφάλισε τέσσερα αποτελέσματα.
  • Πρώτον, την επίσπευση του διαγωνισμού για την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη και 50 στην Καβάλα, με κριτήρια ενδοποιότητας.
  • Δεύτερον, την άμεση διασφάλιση οχημάτων 4Χ4 για τη φύλαξη απομακρυσμένων ορεινών μονοπατιών και τη δίωξη λαθροδιακινητών που πλήττουν την περιοχή από τα κατασχεμένα.
  • Τρίτον, τη διασφάλιση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για την αποτροπή και την πρόληψη όπως θερμικές κάμερας, καρφιά, κλπ.
  • Τέταρτον, μαζί με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο έθεσαν το θέμα την κατασκευής νέου κτιρίου από το ΕΣΠΑ για την Αστυνομία και τη Συνοριοφυλακή στις Σάπες, σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρήσει ο Δήμος.
  • Τέλος, ο Βουλευτής Ροδόπης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση ζήτησε τη συμβολή του προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να στελεχωθεί, να ενισχυθεί και να εξοπλιστεί καλύτερα στην περιοχή η Πυροσβεστική, το Δασαρχείο, η Πολιτική Προστασία και κάθε άλλη συναρμόδια υπηρεσία.Πηγή fonirodopis.gr