Δηλώσεις για την αύξηση της τάξης του 65% που παρατηρείται στις μεταναστευτικές ροές έκανε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη στην εκπομπή UPDATE της ΕΡΤ και στον Κώστα Λασκαράτο.

Επεσήμανε ότι το νούμερο φαίνεται εντυπωσιακό όταν έχεις σχεδόν μηδενικές ροές.

Τόνισε την απορρύθμιση στην Αφρική, με 6 πραξικοπήματα τα τελευταία 2,5 χρόνια, με τελευταίο αυτό του Νίγηρα καθώς και την κατάρρευση της ευρωπαϊκής πολιτικής ελέγχου των μεταναστευτικών ροών από την υποσαχάρια Αφρική. Σημείωσε ακόμη ότι 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας κι άλλοι τόσοι λόγω του πρόσφατου εμφυλίου στο Σουδάν.

Μάλιστα, έχει υπολογιστεί ότι γύρω στα 110 εκ. άνθρωποι αυτή τη στιγμή είναι εν δυνάμει μελλοντικοί μετανάστες. Γι αυτό το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η φύλαξη των συνόρων 24 ωρες το 24 ωρο σε στεριά και θάλασσα, από λιμενικό και αστυνομία.

Η κ. Βούλτεψη αρνήθηκε ότι υπάρχει συσχέτιση με το τελευταίο τραγικό περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια καθώς είναι ζήτημα εξτρεμισμού και ριζοσπαστικοποίησης, συνδεδεμένο με πολιτικές ομάδες. Παραδέχτηκε ότι υπήρξε μία ακατανόητη αποτυχία της ΕΛΑΣ που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Σε ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου που κάνει λόγο για fake πατριωτισμό από τη ΝΔ, η κ. Βούλτεψη ξεκαθάρισε ότι το βίντεο είναι από τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα και όχι από τον Έβρο και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διασπορά ψευδών ειδήσεων από το κόμμα του.

Για τη Ρόδο δήλωσε: «Έχει στοχοποιηθεί το νησί, έχουμε διπλάσια περιστατικά. Οι διακινητές χρησιμοποιούν ταχύπλοα επειδή οι άνθρωποι δε φαίνονται πάνω και δεν εντοπίζονται εύκολα από το λιμενικό. Στο νησί δεν υπάρχει κάποια δομή άρα οι πιο ευκατάσταστοι θα εκδόσουν πλαστά έγγραφα και θα φύγουν εκτός Ελλάδας».

Πηγή ertnews.gr