Στη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών του τελευταίου χρονικού διαστήματος αναφέρθηκε ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, υποστράτηγος, Γεώργιος Μιχαλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη των δασικών πυρκαγιών.

Ειδικότερα όπως είπε, στην Αλεξανδρούπολη Έβρου 1.560 αστυνομικοί συνέδραμαν στην προληπτική απομάκρυνση 14.316 κατοίκων 33 οικισμών και σε 76 απεγκλωβισμούς ζώων.

Παράλληλα, όπως τόνισε, από τις αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας στις πληγείσες περιοχές για την αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες.

«Το προσωπικό της ΕΛΑΣ, ενεργώντας από την πρώτη στιγμή σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα με το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων να συνδράμουν στον Έβρο και στην Αττική. Ειδικότερα παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με κατά περίπτωση απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας μέσω της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων καθώς και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με το 112 και με συνεχή παρουσία εκπροσώπου της ΕΛΑΣ στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος και υπογράμμισε: «Η ΕΛΑΣ θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και στο έργο των προανακριτικών αρχών για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών».

Πηγή focustonevro.gr