Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν λάβει τις τελευταίες εβδομάδες οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς ελληνικά νησιά, καθώς μόλις μέσα σε ένα 24ωρο εντοπίστηκαν συνολικά 202 πρόσφυγες και μετανάστες

Προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Κω, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα η δομή στο Πυλί έφτασε τα 1.500 άτομα, ενώ τους προηγούμενους μήνες διέμεναν μόλις 200 πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, λόγω των αυξημένων ροών στη Ρόδο, μεταφέρθηκαν από εκεί περίπου 500 άτομα – μέσα σε ένα μόλις 24ωρο εντοπίστηκαν 202 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο Ψαλίδι της Κω έφτασαν με βάρκα 14 αλλοδαποί και στο μικρό, εμβληματικό νησάκι, τη Ρω, εντοπίστηκαν δύο περιστατικά μέσα σε μία ημέρα. Λιμενικοί έσωσαν 30 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, που επέβαιναν σε φουσκωτό το οποίο βυθίστηκε. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν διασώσει ακόμα 18 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους τέσσερις γυναίκες, ένα αγόρι και ένα βρέφος, πριν βουλιάξει η βάρκα στην οποία επέβαιναν.


Στη Ρόδο, το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού διέσωσε 29 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά που επέβαιναν σε ακυβέρνητη πνευστή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Καλαβάρδα. Στη Σαντορίνη προσάραξε σε θαλάσσια περιοχή του νησιού ιστιοφόρο που μετέφερε 22 μετανάστες.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές που τους μετέφεραν από τα τουρκικά παράλια. Στη Μύκονο συνελήφθησαν 39 αλλοδαποί (25 άνδρες, έξι γυναίκες, επτά αγόρια, ένα κορίτσι), οι οποίοι στερούνταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, στις περιοχές Πυργί και Βοθώνας, κοντά στο αεροδρόμιο και το λιμάνι του νησιού. Στη Σάμο κινδύνεψε σκάφος με 50 μετανάστες (26 άνδρες, 13 γυναίκες, οκτώ αγόρια και τρία κορίτσια) σε θαλάσσια περιοχή του νησιού. Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, πριν η λέμβος στην οποία επέβαιναν καταστραφεί.


ΠΗΓΗ newsbreak.gr