Συνελήφθησαν (4) άτομα που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομων μεταφορών αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών συνέλαβαν κατά το τελευταίο 24ωρο τέσσερα (4) άτομα για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς και δυνάμει εκκρεμούς διωκτικού εγγράφου, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης:

  • Μεσημβρινές ώρες χθες (07-08-2023) στην Παλαιά Εθνικό Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου (29χρονος αλλοδαπός) δε συμμορφώθηκε σε σχετικά προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε το όχημα σε αγροτική περιοχή και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Εντός του αυτοκινήτου, βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών, αλλοδαπός, ο οποίος στερείτο ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.
  • στην Εγνατία Οδό (ύψος Κερδυλλίων) απογευματινές ώρες της 07-08-2023, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 20χρονο αλλοδαπό, στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων, εντός του οποίου βρέθηκαν δύο (2) μεταφερόμενοι αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • Απογευματινές ώρες χθες, στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ασπροβάλτας), έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 23χρονο αλλοδαπό, στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων, βρέθηκαν δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • Τέλος, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, συνελήφθη απογευματινές ώρες της 07-08-2023, 17χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Αναπληρωτή Ανακριτή Ανηλίκων Ροδόπης, για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας.
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Μυγδονίας αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


bordernews.gr