Έχει μεγαλώσει η οικονομία μας, έχουμε ανάγκες σε τομείς όπως η γεωργία και υπάρχουν άνθρωποι που τους έχουμε δώσει το δικαίωμα του πρόσφυγα», είπε κατά τα άλλα η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σημειώνοντας παράλληλα πως ο φράχτης στον Έβρο πρέπει να ολοκληρωθεί .

Για την αύξηση των αφίξεων μεταναστών-προσφύγων στον Έβρο αλλά και τη δράση των διακινητών μίλησε την Πέμπτη η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για ελληνικά νησιά που έχουν στοχοποιηθεί. Μάλιστα υποστήριξε ότι υπάρχουν «ευκατάστατοι μετανάστες» που «περνούν σαν τουρίστες». 

«Υπάρχουν νησιά τα οποία έχουν στοχοποιηθεί ιδιαίτερα από τους διακινητές, όπως η Ρόδος, που πάνε πολλά σκάφη και οι πιο ευκατάστατοι μετανάστες περνούν σαν τουρίστες, ναυλώνοντας ταχύπλοα», είπε συγκεκριμένα η κυρία Βούλτεψη σε συνέντευξή της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. 

Η ίδια επανήλθε και στην περιβόητη υπόθεση της «Μικρής Μαρίας» για την οποία η χώρα μας αρχικά εκτέθηκε, αλλά τελικά αποδείχτηκε μια «fake» ιστορία που εξέθεσε εκείνους, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, που βασίστηκαν επάνω της και προσπάθησαν να έχουν (μικρο) πολιτικά οφέλη. «Η Ελλάδα στοχοποιήθηκε όσο ποτέ για τη μικρή Μαρία που δεν υπήρξε ποτέ. Βγήκε ο ευρωβουλευτής με μίσος για την Ελλάδα που φαίνεται πως το έχουν καλλιεργήσει Έλληνες ευρωβουλευτές και σε συνδυασμό με την εργαλειοποίηση από την Τουρκία, αυξάνονται οι ροές», είπε χαρακτηριστικά. 

Για την έντονη δράση των διακινητών στον Έβρο, ιδίως αυτόν τον καιρό, η κυρία Βούλτεψη σημείωσε πως ο Έβρος είναι θέμα της Αστυνομίας που «κάνει ό,τι μπορεί. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, τους καταδιώκει και τους συλλαμβάνει, δημιουργεί πίεση η κυβέρνηση σε όλες τις δομές», είπε αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις. 

Σε ερώτηση σχετικά με την ένταξη των προσφύγων, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, απάντησε πως, «έχει μεγαλώσει η οικονομία μας, έχουμε ανάγκες σε τομείς όπως η γεωργία και υπάρχουν άνθρωποι που τους έχουμε δώσει το δικαίωμα του πρόσφυγα», συμπληρώνοντας πως «800.000 άνθρωποι εργάζονται». 

Όσο για τους νόμους σχετικά με τη δράση των διακινητών, τόνισε πως, «ο νόμος για τους διακινητές είναι ο πιο αυστηρός στην Ευρώπη, φτάνει μέχρι τα ισόβια αν υπάρξει θάνατος και γι’αυτό δεν θέλουν να έρχονται στην Ελλάδα να συλληφθούν». 

Σχολιάζοντας τα μέτρα για την οπαδική βία που ανακοινώθηκαν χθες και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, είπε πως «προφανώς θα υπάρξει έρευνα, αλλά ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να προκαταλάβει την έρευνα, περιμένει τα αποτελέσματά της και η Πολιτεία θα μάθει τι συνέβη». «Δεν είναι ανεπαρκής η Ελληνική Αστυνομία, όμως κάποιοι ευθύνονται για το συγκεκριμένο», συμπλήρωσε σχετικά. 

Επανερχόμενη στο ζήτημα της μετανάστευσης και δη της παράνομης, τόνισε ότι, «ο φράχτης θα γίνει και θα ολοκληρωθεί, δεν μπορούμε να αναλώνουμε μόνο ανθρώπινο δυναμικό», απαντώντας σε σχετικό σχόλιο πως η ευρωπαϊκή χρηματοδότησή του δεν μπλοκάρει λόγω πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά «λόγω συγκρούσεων μεταξύ των 27».

Πηγή protagon.gr