Εντοπίσθηκαν -84- παράτυποι μετανάστες


Για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στοχευμένη έρευνα στην πόλη της Ρόδου

Εξαρθρώθηκε την 24 Αυγούστου 2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην πόλη της Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή διακίνησης/διευκόλυνσης μη νόμιμων μεταναστών, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου όπου εντοπίσθηκαν -84- μη νόμιμοι αλλοδαποί και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπεύθυνοι της επιχείρησης, καθώς και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση διευκόλυνσης μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Όπως εξακριβώθηκε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, οι αλλοδαποί υπεύθυνοι και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη είσοδο μη νόμιμων αλλοδαπών στην Χώρα μας από τα ανατολικά παράλια και να τους μεταφέρουν στο ξενοδοχείο, όπου εκεί τους απέκρυπταν σε δωμάτια μέχρι να τους μεταφέρουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έναντι αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ για τους υπόλοιπους παράτυπους αλλοδαπούς κινήθηκε η διοικητική διαδικασία.

bordernews.gr