Η 23χρονη Χανιώτισσα ταξίδευε με το τρένο της τραγωδίας των Τεμπών για να πάει στη Θεσσαλονίκη, αλλά στάθηκε τυχερή καθώς βρισκόταν στα πίσω βαγόνια


ΗΕλλάδα έκανε την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο Μπακού, κατακτώντας πέντε μετάλλια: ένα χρυσό από τον Μάκη Μίτα, τρία αργυρά (τα δύο από την Άννα Κορακάκη) και ένα χάλκινο, που ίσως έχει και τη μεγαλύτερη αξία!

Την αρχή έκανε η Άννα Κορακάκη, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 10 μέτρων και διπλασίασε μετά από μια βδομάδα τα αργυρά μετάλλια στα 25 μέτρα σταθερού στόχου, που δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα.

Στο σκιτ ο Μάκης Μίτας με την πρόκρισή του στον τελικό πήρε και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και την επομένη κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων στο σκιτ, ενώ μαζί με τους Νίκο Μαυρομμάτη και Μπάμπη Χαλκιάδακη ανέβηκαν στη δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ομαδικό.

Μεγαλύτερη αξία όμως από όλα τα ελληνικά μετάλλια έχει το χάλκινο της Εμμανουέλας Κατζουράκη. Η 23χρονη Χανιώτισσα ταξίδευε στα τέλη Φεβρουαρίου με το τρένο της τραγωδίας των Τεμπών για να πάει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει Φαρμακευτική, αλλά στάθηκε τυχερή καθώς βρισκόταν στα πίσω βαγόνια. Τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια και απέφυγε τα χειρότερα. Στο Μπακού αρχικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την πρόκρισή της στον τελικό και στη συνέχεια πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σκιτ.

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη η Εμμανουέλα ανέβασε το παρακάτω post στο Ιnstagram: «Ευχαριστώ πολύ όσους με παίρνουν τηλέφωνο και μου στέλνουν μηνύματα. Δεν θέλω να είμαι αγενής. Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Είμαι καλά, πολύ καλύτερα από άλλους πιο άτυχους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ δώστε αίμα για τους τραυματίες».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Γιώργος Σαλαβαντάκης είχε πει για την επιστροφή της στις προπονήσεις: «Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δε με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή. Είναι αδύνατο να γίνονται σήμερα αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα. Ο αθλητισμός πάντα μας βγάζει μπροστά».

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη είναι η τρίτη αθλήτρια της σκοποβολής που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την Άννα Κορακάκη και τη Χριστίνα Μόσχη στο αεροβόλο. Κατά την επιστροφή της στην Κρήτη γνώρισε την αποθέωση στο αεροδρόμιο των Χανίων, όπου δήλωσε: «Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία! Είχαμε προσπαθήσει πάρα πολύ γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Το μετάλλιο είναι πολύ βαρύ, η κάρτα για το Παρίσι ήταν πολυπόθητη. Είχαμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και είμαστε χαρούμενοι που όλο αυτό έχει αποδώσει. Είμαι η πρώτη Ελληνίδα από τη σκοποβολή που θα συμμετάσχει στον πήλινο στόχο και είναι μεγάλη μου τιμή».

ΠΗΓΗ   avgi.gr