Ο βουλευτής ζητάει πρόσληψη συνοριοφυλάκων με αφορμή τις πυρκαγιές



«Έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις και μερικά σπίτια. Το ευχάριστο είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» μετέφερε ως σχόλιο στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου για την πορεία των πυρκαγιών στον τόπο μας.

Αναφορικά με την απουσία εναέριων μέσων, με εξαίρεση τις πρώτες πρωινές ώρες στον Σώστη και τις απογευματινές μετά στη Γρατινή, ο βουλευτής απάντησε: «όταν έχεις τεράστια μέτωπα που απειλούν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές, δύσκολα μπορείς να αποσπάσεις από εκεί πτητικό μέσο, όταν δεν υπάρχει ανάλογος κίνδυνος σε σένα».

Σε αυτό το σημείο ο πολιτικός ήταν σαφής αναφορικά με το που έχουν εντοπιστεί οι εστίες της πυρκαγιάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θύτες είναι αλλοδαποί μη νόμιμοι μετανάστες. 

Αναλυτικά είπε τα εξής: «πολλοί φοβούνται ή αποφεύγουν να το αναφέρουν, αλλά είναι περίεργο –κι ας το εξετάσουν οι ειδικοί- ότι οι περισσότερες νέες εστίες φωτιών εμφανίζονται την ίδια ώρα, σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών που διέρχονται κατά κανόνα μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομοι μετανάστες. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να στελεχωθεί με συνοριοφύλακες ο Νομός Ροδόπης με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε οι ίδιοι οι χωριανοί να μπορούν να περιφρουρούν τον τόπο και την οικογένειά τους».

ΠΗΓΗ   xronos.gr