Αιχμές κατά του Αστυνομικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος


Περιστατικά που παραπέμπουν σε άλλες εποχές καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που η ΕΛΑΣ κλυδωνίζεται σχετικά με τη διαχείριση του δολοφονικού χτυπήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι συνδικαλιστές της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη κάνουν λόγο για περιστατικό ελέγχου εμφάνισης προσωπικού, με εντολή του αστυνομικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Σπυρίδωνα Σκλάβου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «μετά από τις αφόρητες πιέσεις που άσκησε στην Διοίκηση της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, άντρες των ομάδων ΟΠΚΕ παρατάχθηκαν για να ελεγχθούν αν είναι ξυρισμένοι και κάποιους τους έστειλαν σπίτι τους για να ξυριστούν καλύτερα! Δηλαδή αυτό είναι το «ευχαριστώ» στην Υπηρεσία που με την καθοριστική παρέμβασή της, απέτρεψε νέο οπαδικό ραντεβού την επομένη της δολοφονίας του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Μάλιστα επισημαίνουν πως ο Αστυνομικός Επιθεωρητής, «κατά την προσφιλή του συνήθεια, ουδέποτε επισκέφθηκε την συγκεκριμένη Υπηρεσία ώστε να συνομιλήσει με το προσωπικό και να ακούσει τα προβλήματά του.

Προφανώς, δεν τον ενδιαφέρει που δεν έχουν οχήματα.

Δεν τον ενδιαφέρει που αντί να περιπολούν, είναι ακινητοποιημένοι σε στόχους και εκτεθειμένοι σε παντοειδείς κινδύνους.

Δεν τον ενδιαφέρει που ο επιχειρησιακός εξοπλισμός τους είναι διάσπαρτος στα σκαλοπάτια της Υπηρεσίας λόγω έλλειψης υποδομών και χώρων.

Δεν τον ενδιαφέρει που η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» είναι τόσο υποστελεχωμένη που μόνο η έκφραση «τρεις και ο κούκος» μπορεί να την περιγράψει.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο οι τρίχες και τα τζόκεϊ!

Με όλα όσα συμβαίνουν ασχολούνται με «τρίχες», κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ας μην απορούμε λοιπόν για ό,τι συμβαίνει.

Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα δομικό και αποδεικνύεται κάθε μέρα από τη νοοτροπία που επικρατεί στο Σώμα και στην Ηγεσία του.

Αυτούς τους διοικούντες επιλέγετε, αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε. Ένα κι ένα κάνουν δυο!»

ΠΗΓΗ   voria.gr