Κατά την σύλληψή του ο 35χρονος, αντιστάθηκε ενώ εξύβρισε τα στελέχη του Λιμενικού...


Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Καβάλα χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria, ένας 35χρονος άνδρας από τη Βουλγαρία, ύψωσε την βουλγαρική σημαία, κατεβάζοντας πρώτα την ελληνική από το λιμάνι της Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 35χρονος υπέστειλε την ελληνική σημαία από το από τον ιστό που βρίσκεται στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμένα Καβάλας και την πέταξε κάτω. Στη συνέχεια ύψωσε τη σημαία της Βουλγαρίας.

Ο 35χρονος αγνόησε επιδεικτικά τις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και έπειτα και τράπηκε σε φυγή. Κατά την σύλληψή του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιστάθηκε ενώ εξύβρισε τα στελέχη του Λιμενικού.

Φώναζε «Εδώ είναι Βουλγαρία!»

Μάλιστα οι πληροφορίες του kavalanews, αναφέρουν πως ο 35χρονος άνδρας κατά τη σύλληψή του, αναφωνούσε «Εδώ είναι Βουλγαρία!», ενώ φέρεται να δήλωσε πως είναι μέλος μιας εξτρεμιστικής βουλγαρικής οργάνωσης, η οποία θεωρεί ότι η Καβάλα και οι γύρω περιοχές δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στη Βουλγαρία.

Τελικώς, ο άνδρας συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας για παράβαση των άρθρων 167 (Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων), 191Α ( Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας) και 361 (εξύβριση) του Π.Κ. .

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

ΠΗΓΗ   in.gr