«Περιμένουμε εναγωνίως να δούμε πως θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό άμεσα από το επιτελικό κράτος», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με την κυκλοφορία διακινητών στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού.

Στην επιστολή του, που υπογράφει η πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, τονίζει:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το ανησυχητικό και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο των κινούμενων, μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού λαθροδιακινητών ή διακινούμενων λαθραίων προσφύγων. Στη συντριπτική πλειοψηφία δεν εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα από πύλες εισόδου της Εγνατίας Οδού, αλλά αρχικά κινούνται κανονικά στο ρεύμα της κατεύθυνσής τους και μόλις αντιληφθούν (πώς άραγε;) ότι παρακολουθούνται ή ότι τους περιμένει μπλόκο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεργούν επιτόπια αναστροφή και κινούνται αντίθετα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης στέκεται αλληλέγγυος στην τοπική κοινωνία και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι. Περιμένουμε εναγωνίως να δούμε πως θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό άμεσα από το επιτελικό κράτος. Για όλους εμάς τους πολίτες αυτό που έχει σημασία είναι να μη τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ή και η ζωή όλων μας και να σταματήσουμε να νοιώθουμε ανασφάλεια ή (και) φόβο κάθε φορά που κινούμαστε στην Εγνατία Οδό.

Θέτουμε κάθε αρμόδιο προ των ευθυνών του και περιμένουμε άμεσες δράσεις για να μη θρηνήσουμε και νέα θύματα. Αυτονοήτως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης θα παρασταθεί όπου κληθεί για να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση αυτού του άκρως απειλητικού φαινομένου».

Πηγή pameevro.gr