Συνελήφθη εκ νέου ο 35χρονος Βούλγαρος που «κατέβασε» την Ελληνική σημαία από τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και ανέβασε στη θέση της την σημαία της Βουλγαρίας


Ο 35χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής από στελέχη του Λιμενικού της Καβάλας και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιπλέον αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από το όχημά του.

Ωστόσο το Σάββατο (5/8/2023) ο 35χρονος οδηγώντας το χωρίς πινακίδες όχημά του αποπειράθηκε να βγει από τη χώρα. Φτάνοντας στη Δράμα «έπεσε» σε αστυνομικό μπλόκο, αλλά αρνήθηκε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Ξεκίνησε καταδίωξη από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Βουλγαρική Αστυνομία. Ο δράστης κατόρθωσε να περάσει τα σύνορα, αλλά συνελήφθη στο βουλγαρικό έδαφος και παραδόθηκε πίσω στις ελληνικές ακτές.

Παραμένει κρατούμενος στην Αστυνομία της Δράμας προκειμένου να απολογηθεί για το νέο αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές καθώς φέρεται να είναι μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης που πρεσβεύει πως η Καβάλα και γενικότερα η Ανατολική Μακεδονία ανήκουν στη Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ   kavalawebnews.gr