Γι’ αυτό τον λόγο αναβαθμίζονται όλα τα συστήματα των καμερών και των drones που θα υπάρχουν στις πύλες εισόδου κυρίως στον Έβρο.

Απευθείας στα κέντρα επιχειρήσεων η εικόνα από τις κάμερες

Ήδη, ξεκινά η διαδικασία για την αναβάθμιση των καμερών ώστε οι Έλληνες συνοριοφύλακες να μπορούν, μέσα από αυτές, να βλέπουν, και στην ομίχλη, ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι αναβαθμισμένες κάμερες θα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και καλύτερη ποιότητα. Η δε εικόνα από τις κάμερες θα πηγαίνει απευθείας στα κέντρα επιχειρήσεων. Το ίδιο θα συμβαίνει ακόμα και με τις κάμερες που οι συνοριοφύλακες θα φέρουν πάνω τους κατά τη διάρκεια των περιπολιών που κάνουν. Παράλληλα, τα drones τα οποία θα παραλάβει η ελληνική αστυνομία θα είναι διαστάσεων 2 επί 2 και θα έχουν 24ωρη αυτονομία, που σημαίνει ότι θα μπορούν να περιπολούν ακόμα και τη νύχτα, δε θα χρειάζεται να κατέβουν για να φορτίσουν την μπαταρία τους, και, όλα πια, θα έχουν κάμερες θερμικής απεικόνισης.

Μάλιστα, οι διαγωνισμοί για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των συνοριοφυλάκων, θα ξεκινήσουν άμεσα και με διαδικασίες fast track, και αναμένεται να δρομολογηθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Πηγή real.gr