Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα μια διεθνή επιχείρηση κατά της διαβόητης πλατφόρμας κακόβουλου λογισμικού “Qakbot” που χρησιμοποιείται ευρέως από εγκληματίες του κυβερνοχώρου που εμπλέκονται στο οικονομικό έγκλημα.

“Το κακόβουλο λογισμικό Qakbot έχει μολύνει πάνω από 700.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχει διευκολύνει την ανάπτυξη λυτρισμικών και έχει προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης αρχές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.

Το Qakbot που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, διαδίδεται συνήθως μέσω κακόβουλων λογισμικών με emails που αποστέλλονται σε ανυποψίαστα θύματα.

Ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι το δίκτυο ηλεκτρονικής παρείσφρησης προέρχεται από τη Ρωσία και έχει επιτεθεί σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο από τη Γερμανία μέχρι την Αργεντινή.


Πηγή thestival.gr