Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλίας με συνεχιζόμενες διασώσεις και παροχή βοήθειας όπου ήταν απαραίτητο.

Παρά την έμπρακτη βοήθεια του στρατού, οι άνθρωποι που δουλεύουν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας συγκέντρωσαν υλικό για τους ανθρώπους, που είδαν τη ζωή τους να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων στη Θεσσαλία.

Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου οργανώθηκε εθελοντική προσφορά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η μεταφορά των προϊόντων που συγκεντρώθηκαν ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16.9.2023) η μεταφορά και τα είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην έδρα της 1ης Στρατιάς.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι:

- 120 τόνοι εθελοντικής προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης (ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα, συσκευασμένα τρόφιμα) του προσωπικού των ΕΔ.

- 110 τόνοι αντίστοιχων ειδών πρώτης ανάγκης από τα αποθέματα Μονάδων/Σχηματισμών των ΕΔ από όλη την επικράτεια.

Οι παραπάνω ποσότητες θα προωθηθούν μέσω της 1ης Στρατιάς στα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου και εν συνεχεία με μέριμνά τους, θα διανεμηθούν στους πληγέντες από τις πλημμύρες.

«Η άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, αποτελεί απόδειξη του υψηλού αισθήματος αλτρουισμού που χαρακτηρίζει το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέραν της αποστολής και του έργου τους που εκτελούνται στο ακέραιο θα συνεχίσουν, όπως κάνουν πάντα διαχρονικά, να συντρέχουν στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας όταν υπάρχει ανάγκη» καταλήγει σχετικό δελτίο τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων.ΠΗΓΗ   thestival.gr