Συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα

Κατασχέθηκαν 39.870 ηλεκτρονικά τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (4-9-2023) το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τελωνείου Δράμας, ένας αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα σε βάρος ενός ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός δράστης μετέβη στο παραπάνω σημείο ως οδηγός Ι.Χ.Φ. οχήματος προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχει στο χώρο των εμπορευμάτων του οχήματος 3.987 κουτιά τα οποία περιείχαν 39.870 ηλεκτρονικά τσιγάρα, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ημεδαπός παραλήπτης των ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν είχε καταβάλει τους ανάλογους φόρους και δασμούς, και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ηλεκτρονικά τσιγάρα και το όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.


bordernews.gr