Ένα είδος χρηματικής εγγύησης...


Όπως γράφει ο Τύπος της Ιταλίας, στα μέτρα που ενέκρινε η κυβέρνηση Μελόνι για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, υπάρχει αναφορά και σε ένα είδος χρηματικής εγγύησης.

Πιο αναλυτικά, οι παράτυποι μετανάστες που προσφεύγουν κατά της απόρριψης της αίτησης ασύλου προκειμένου να μην μεταφέρονται σε κλειστά κέντρα παραμονής, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν 4.938 ευρώ.

Ποσό το οποίο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, υπολογίζεται ότι θα επιτρέψει στον μετανάστη να διαμείνει στην Ιταλία μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή του και, σε περίπτωση απόρριψης, να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα του.

Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, θα ισχύσει για μετανάστες που προέρχονται από «ασφαλείς χώρες» και οι οποίοι, κατά συνέπεια, έχουν θεωρητικά λιγότερες πιθανότητες να καταφέρουν να εγκριθεί η αίτησή τους.

Στο όλο θέμα του μεταναστευτικού, παράλληλα, προστίθεται και μια άλλη ουσιαστική εξέλιξη: σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η Γερμανία πρόκειται να στηρίξει οικονομικά μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, «πρόκειται για πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο και υλοποιείται από την κυβέρνηση του Βερολίνου» και οι χρηματοδοτήσεις «θα ξεκινούν από 400.00 ευρώ, με ανώτατο όριο τις 800.000 ευρώ».

O ιταλικός Τύπος προσθέτει ότι πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η ΜΚΟ Sos Humanity και η καθολική εθελοντική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου, με έδρα την Ρώμη, η οποία παρέχει φροντίδα σε μετανάστες και πρόσφυγες σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας.

«Δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ πηγές της ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασαν «μεγάλη έκπληξη».

ΠΗΓΗ   iefimerida.gr