Ξεκαθάρισμα μεταξύ οργανωμένων κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και διακίνησης παράτυπων μεταναστών «βλέπουν» οι αστυνομικές αρχές πίσω από το μακελειό με τους 6 νεκρούς το απόγευμα της Δευτέρας στην Αρτέμιδα.

Ταυτοποιήθηκε ο ένας νεκρός

Ένα από τα 6 θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από έξι μήνες στο Διδυμότειχο, καθώς είχε περάσει παράνομα στην Ελλάδα και είναι Τούρκος υπήκοος. Δεν έχουν ωστόσο ταυτοποιηθεί τα 5 άτομα που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, δεν είναι καταχωρημένο στις ελληνικές αρχές, καθώς φαίνεται ότι έχει έρθει από το εξωτερικό και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχει διέλθει από τους Ευζώνους.

Στον Εισαγγελέα ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο ΕΛ.Βενιζέλος

Μέχρι στιγμής έχει συληφθεί ένας 32χρονος Τούρκος, ο οποίος ταξίδευε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες στις 8 και μισή το βράδυ, δύο ώρες δηλαδή μετά από το μακελειό που σημειώθηκε στην περιοχή της Αρτέμιδας. Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια, πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια των πορτογαλικών αρχών.

Ο άνδρας δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα έγγραφα αυτά αλλά και τις σφαίρες που βρέθηκαν στην κατοχή του. Αυτή την στιγμή οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες αναμένεται να εξετάσουν την εμπλοκή του στην δολοφονία.

Ενέδρα θανάτου με 60 σφαίρες

Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία ήταν δύο ή τρία, με τις αρχές να εκτιμούν ότι οι δράστες της δολοφονίας ήταν τουλάχιστον δύο.

Η έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας των ανδρών μέσα σε αυτοκίνητο το απόγευμα της Δευτέρας (11/09) συνεχίζεται με την αστυνομία να επιχειρεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ, καθώς αρκετά από τα στοιχεία δεν φαίνεται να «δένουν» μεταξύ τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρέθηκαν όπλα στο αυτοκίνητο ενώ το γεγονός ότι ήταν έξι άνδρες μέσα σε ένα όχημα μπορεί να τους οδηγήσει μόνο στο συμπέρασμα ότι η μετακίνηση τους ήταν αιφνιδιαστική και γνώριζαν ότι θα μετακινηθούν σε κάποια κοντινή απόσταση.

Πλάστες γερμανικές πινακίδες, ήταν κολλημένες πάνω στο παλιό αυτοκίνητο των θυμάτων ενώ εξετάζεται με προσοχή μία μαρτυρία που αναφέρει ότι λίγο νωρίτερα είχαν δει μία μηχανή και ένα μαύρο αυτοκίνητοι ίδιου τύπου με των θυμάτων να βρίσκεται στην περιοχή, επίσης με γερμανικές πινακίδες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι τα τέσσερα από τα θύματα δέχθηκαν ακαριαία τη δολοφονική επίθεση, ενώ σχετικά με τα δύο που βρέθηκαν έξω από το όχημα, το πιθανότερο σενάριο είναι ο ένας να ήταν ο οδηγός ο οποίος προσπάθησε να φύγει και ο δεύτερος να βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και επίσης να προσπάθησε να κατέβει από το ΙΧ.

Πάντως εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο, με μικρότερες όμως πιθανότητες, κάποιος από τους νεκρούς που βρέθηκαν έξω από το ΙΧ να μην ήταν από την ομάδα των θυμάτων. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επαναλαμβάνουν ότι αυτό το σενάριο συγκεντρώνει σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες.

Σε ερευνητικό επίπεδο το βασικό για τους αστυνομικούς αυτή τη στιγμή είναι να τους απαντήσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων αν υπάρχει στη βάση δεδομένων μας τα πραγματικά στοιχεία των νεκρών, οι οποίοι όλα δείχνουν ότι είναι Τούρκοι με γαλλικές ταυτότητες, ενώ ένας από αυτούς είχε πάνω του και τουρκική ταυτότητα.

Πάντως με τα στοιχεία που αναγράφονται στις ταυτότητες δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για πλαστά στοιχεία.

Οι δράστες του μακελειού φαίνεται πως είχαν στήσει ενέδρα θανάτου, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας. Το αυτοκίνητο φαίνεται να φρέναρε και ξαφνικά οι δολοφόνοι άρχισαν να γαζώνουν από μπροστά, πρώτα, το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να πλησιάζουν δεξιά και αριστερά και να σκοτώνουν και τα έξι άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες πληροφορίες, οι έρευνες στρέφονται σε κυκλώματα διακίνησης κυρίως ηρωίνης, αλλά και σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο ελέγχθηκε και δεν προέκυψαν στοιχεία, ούτε βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες μέσα σε αυτό που θα βοηθούσαν την έρευνα της αστυνομίας. Βρέθηκαν όμως γαλλικές πλαστές ταυτότητες πάνω στα θύματα και για τον λόγο αυτό υπάρχει συνεργασία με την Europol αλλά και τις γαλλικές αρχές, για να ταυτοποιήσουν και τα υπόλοιπα 5 άτομα.

Από την μέχρι στιγμής εξέλιξη, δεν υπάρχει οπτικό υλικό που να έχει καταγράψει την σκηνή του εγκλήματος. Υπάρχουν μόνο κάποια ηχητικά ντοκουμέντα από κάμερες σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε η διπλή δολοφονία.

Βέβαια, οι αρχές προσπαθούν από προηγούμενες επιθέσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να ταυτοποιήσουν τους δράστες που πιθανότατα να χρησιμοποίησαν δύο οχήματα, ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα.

Πηγή real.gr