Στο φως φωτογραφίες – ντοκουμέντο του πολυτελούς γιοτ, των 3.000.000 ευρώ που ναύλωσαν οι δουλέμποροι από την Τουρκία, για να μεταφέρουν στη Μύκονο 51 μετανάστες από τη Συρία, όπως το «λόκαρε», από αέρος, το ελικόπτερο του Λιμενικού.

Ήταν χθες το απόγευμα, όταν το Λιμενικό Σώμα που περιπολεί 24ώρες το 24ωρο, εντοπίζει στην παραλία Αγία Άννα – Καλαφάτη του νησιού των ανέμων, 51 μετανάστες. Αμέσως σημαίνει συναγερμός και ελικόπτερο του Σώματος, σηκώνεται και μαζί με τέσσερα περιπολικά σκάφη και ένα περιπολικό πλοίο, αρχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν το σκάφος με τους διακινητές.

Οι πληροφορίες που φθάνουν μιλούν για ένα πανάκριβο σκαρί, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που «επιστράτευσαν» οι δουλέμποροι από την άλλη άκρη του Αιγαίου για να μεταφέρουν στα «σωθικά» του, τους δύστυχους μετανάστες που πλήρωσαν 5.000 δολάρια στα κυκλώματα, για να τους μεταφέρουν 
από τη Συρία μέσω των τουρκικών ακτών, στην Ελλάδα και από εδώ σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Τα ηλεκτρονικά «μάτια» των υπερσύγχρονων συστημάτων του ελικοπτέρου, εντοπίζουν το Aurora, με σημαία Delaware να «σκίζει» τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και το «λοκάρουν». Πετούν από πάνω του και παρακολουθούν τον στόχο μεταφέροντας την εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Τελικά, η θαλαμηγός, κυκλώνεται από τα σκάφη του Λιμενικού «μπλοκάρεται» με κινηματογραφικό τρόπο και από τις Κυκλάδες, οδηγείται στα Δωδεκάνησα, στο λιμάνι της Πάτμου. Από την έρευνα των έμπειρων αξιωματικών του Λιμενικού, προκύπτουν στοιχεία που δένουν την υπόθεση και συνδέουν τους τρεις Τούρκους με τη μεταφορά των 51 μεταναστών (εκ των οποίων 42 άνδρες, 8 γυναίκες και 1 ανήλικο) με το σκάφος των 3.000.000 ευρώ, ενώ και οι ίδιοι οι μετανάστες αναγνώρισαν στα πρόσωπα των τριών αλλοδαπών τους διακινητές τους. Αξίζει να τονισθεί πως οι εντολές που έχουν λάβει 
από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιαδη Βαρβιτσιώτη, τα στελέχη του Λιμενικού είναι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να πραγματοποιούν εντατικές περιπολίες προκειμένου να καταφέρνουν καίρια χτυπήματα στα κυκλώματα των Τούρκων διακινητών.
Πηγή europost.gr