«Έφυγε» ξαφνικά σε ηλικία μόλις 49 ετών…

Έφυγε απροσδόκητα από κοντά μας, την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Ηλίας Ράπτης.

Ήταν γεννημένος το 1974 στην Λαμία και ήταν γιος του εμπόρου Γρηγορίου Ράπτη και της Ευανθίας.

Ως νέος είχε διακριθεί στον αθλητισμό και αφού αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Λαμίας εισήχθη το Μάιο του 1993 στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) όπου εξελίχθηκε μέχρι τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο Πολεμικό Ναυτικό υπηρέτησε σε Ναυτικές υπηρεσίες και Πολεμικά Πλοία (Αντιτορπιλικό «Νέαρχος», Πλοίο Υποκλοπών «Ερμής», Φρεγάτα «Ψαρά», ΓΕΝ, ΓΕΕΘΑ) και είχε διέλθει με επιτυχία όλα τα προβλεπόμενα για τους βαθμούς του σχολεία με επιτυχία. Είχε τιμηθεί με τα εξής παράσημα - μετάλλια: Χρυσός Σταυρός Τάγματος του Φοίνικα, Στρατιωτικής Αξίας Β’ Τάξης και Ευδοκίμου Υπηρεσίας Α’ Τάξης.

Όσοι τον γνώρισαν έχουν να λένε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα και την ακεραιότητα του. Άνθρωπος κοινωνικός, αγαπητός, ευσυνείδητος.

Ένας άριστος αξιωματικός αποτελώντας παράδειγμα ήθους και πατριωτισμού ο όποιος έτρεφε μεγάλη αγάπη για το Πολεμικό Ναυτικό.

Αφήνει πίσω την σύζυγό του Σοφία, την δωδεκάχρονη κόρη του Ευανθία, την μητέρα και την αδερφή του.

Το Πολεμικό Ναυτικό εξέφρασε τα πιο θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος.

Η κηδεία του Αντιπλοιάρχου (Ε) ΠΝ Ηλία Ράπτη θα γίνει το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:00’ το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ξηριωτίσσης στο Δημοτικό Κοιμητήριο Λαμίας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Από το LamiaReport θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

Πηγή lamiareport.gr