"Ιδιώνυμο" δεν κοστίζει τίποτα και προστατεύει


Ιδιώνυμο στη Νομική Επιστήμη ονομάζεται το έγκλημα εκείνο, για το οποίο προβλέπονται ιδιαίτερες ποινές σε σχέση με τα εγκλήματα της γενικής κατηγορίας, όπου αυτό υπάγεται.

Παραδείγματα ιδιώνυμων εγκλημάτων είναι η σωματική βλάβη ανηλίκου, η οποία αποτελεί ένα πολύ διαφορετικό έγκλημα από την απλή σωματική βλάβη και τις παραλλαγές της.

Η επαναφορά του "ιδιώνυμου" για επιθέσεις κατά αστυνομικών ή την παρεμπόδιση των καθηκόντων τους θα είχε σαν αποτέλεσμα την αποτροπή πολλών από αυτά.

Επίσης, θα έδινε στον αστυνομικό ένα επιπλέον εφόδιο για την απρόσκοπτη άσκηση του λειτουργηματος του.

Η δουλειά του αστυνομικού είναι επικίνδυνη και ανθυγιεινή,
όπως παραδέχεται η επιστημονική κοινότητα, καθώς και οι πολιτικοί μας κατα καιρούς, αλλά πάνω από όλα αυτό είναι αυταποδεικτο για το λόγο ότι καμία άλλη κοινωνική ομάδα δεν έχει 144 νεκρούς απο το 1984 και χιλιάδες τραυματίες.

Το έργο του Έλληνα αστυνομικού έχει αναγνωριστεί απο τον πρωθυπουργό, με χαρακτηριστικά παράδειγματα τη συνεισφορά του κατα την διάρκεια την πανδημίας, αλλα και στα γεγονότα του Έβρου.

Επίσης, το έργο της αστυνομίας αναγνωρίζεται απο τους Έλληνες πολίτες ως ένας από τους θεσμούς που εμπιστεύεται περισσότερο.

Η Πολιτεία θα πρέπει να αρχίσει να δείχνει έμπρακτα την στήριξη της στον Έλληνα αστυνομικό, θεσπίζοντας μέτρα για την προστασία του και κατα συνέπεια την προστασια του κοινωνικού συνόλου.

.
Σιμόπουλος Βαγγέλης

Μέλος ΕΑΥΘ
Αντιπρόεδρος ομίλου αστυνομικών Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος επιτροπής αθλητικών I.P.A. Θεσσαλονίκης


bordernews.gr